Zlatý gaštan bude opätovne hľadať nové spevácke talenty

11.09.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 11. septembra (TASR) - Vo Vranove nad Topľou sa budú po roku opätovne hľadať mladé spevácke talenty. Na tradičnom súťažnom festivale mesta s názvom Zlatý gaštan, vystúpi v týchto dňoch 11 interpretov zo Slovenska i susedného Poľska.

Podujatie Zlatý gaštan, ktorý sa uskutoční v sobotu 15. septembra v estrádnej sále Mestského domu kultúry, má vo Vranove nad Topľou dlhoročnú tradíciu.

"Jeho vznik iniciovalo ešte pred 30. rokmi vtedajšie Kultúrne a spoločenské stredisko mesta v spolupráci s Odborom kultúry Mestského národného výboru. Postupne sa stal neodmysliteľnou súčasťou vranovského hudobného života, prerástol hranice okresu i kraja čím sa zaradil medzi celoslovenské súťažné festivaly s medzinárodnou účasťou," uviedol pre TASR Peter Novák z organizačného tímu podujatia.

Zlatý Gaštan sa stal podľa skúsenosti jeho organizátorov v uplynulých rokoch dobrým odrazovým mostíkom pre kariéru viacerých začínajúcich spevákov. "Získali tu potrebné skúsenosti pre vhodnú interpretáciu populárnych piesní," poznamenal Novák.

Ako dodal, 11 spevákov zo Slovenska a Poľska, ktorí vystúpia počas víkendu vo Vranove, vybrala porota súťaže z desiatok záujemcov, ktorí zaslali v uplynulých týždňoch Mestskému domu kultúry vlastné demonahrávky naspievaných skladieb. Súťažiaci sa predstavia na podujatí konkrétne dvoma piesňami. Prvá musí pochádzať z ich domovskej krajiny a druhá od ľubovoľného zahraničného interpreta.

"V prvom kole budú speváci doprevádzaní hudobným podkladom - halfplayback a scénickými tanečnými choreografiami skupiny T – 8 z Poľska. V druhom kole bude súťažiacich sprevádzať hudobná skupina Funny people, ktorá vznikla len pre účely festivalu," doplnil Novák s tým, že o víťazovi Zlatého gaštana 2012 napokon rozhodne odborná porota zložená z hlasových pedagógov a profesionálnych hudobníkov.
 

Vyberte región